Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012


Τριήμερο με το Βασίλη

      Όταν φτάσαμε στο σπίτι του Βασίλη, η μητέρα του έστρωσε το τραπέζι, έβαλε το φαγητό στα πιάτα κι έφαγαν οικογενειακός. Ύστερα, ο Βασίλης και η αδερφή του, Μαρία, πήγαν να διαβάσουν στα δωμάτιά τους ενώ οι γονείς τους κάθισαν αναπαυτικά στο σαλόνι για να δουν τηλεόραση.
       Κατά τις 6 το απόγευμα ο Βασίλης  και η Μαρία τελείωσαν τα μαθήματά τους και με αφορμή αυτό πήγανε με τους γονείς τους και εμένα για μια βόλτα στη λίμνη Παμβώτιδα.
      Μόλις φτάσαμε, επιβιβαστήκαμε σε ένα μεγάλο κόκκινο καράβι. Με αυτό κάναμε το γύρο της λίμνης και κατεβήκαμε στο νησί της. Εκεί υπήρχε ένα μουσείο που είχε παλιά όπλα κάποια νεοκλασικά σπίτια. Ακόμη, πήγαμε και στο κάστρο του Αλή-Πασά. Έπειτα, γυρίσαμε πίσω στο σπίτι και κοιμηθήκαμε.
    Την επόμενη ξυπνήσαμε στις 9 και φύγαμε γρήγορα για το χιονισμένο γραφικό Μέτσοβο. Κάναμε δραστηριότητες, φτιάξαμε χιονάνθρωπους και παίξαμε χιονοπόλεμο στο χιονοδρομικό κέντρο. Μετά φύγαμε για τον κινηματογράφο όπου είδαμε μια ωραία ταινία.
     Την Κυριακή πήγαμε στην εκκλησία και κοινωνήσαμε. Επίσης, πήγαμε στο γήπεδο του Πας Γιάννενα για να δούμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
      Εύχομαι να ξαναπεράσω τέτοιο τριήμερο με τον Βασίλη και την οικογένεια του ή με κάποιο άλλο παιδί.