Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012


Το τριήμερο της αποκριάς με το Χρήστο

      Μετά από ένα ξέφρενο πάρτι  στο σχολείο με πήρε στο σπίτι του ο Χρήστος. Επειδή  η μητέρα του δεν είχε γυρίσει από την δουλεία πήγαμε για λίγο στο σπίτι του φίλου του του Σπύρου . Μαζί μας είχε έρθει και ένας άλλος φίλος του ο  Αχιλλέας. Τα παιδιά είχανε πάει έξω για να παίξουνε περίπου δυο ώρες .Εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να τους ακολουθήσω γιατί ήμουν πολύ κουρασμένος  .
     Μετά από λίγο ήρθε η μητέρα του Χρήστου . Αντί να πάρει μόνο τον Χρήστο και εμένα, πήρε και τα παιδιά τα οποία πήγαμε στα σπίτια τους .Μετά από λίγο ήρθε  ένας άλλος φίλος τους ο Μίλτος για να πάνε Αγγλικά. Όταν γύρισαν  παίξαμε play station .  Κατά της 9:00 το βράδυ πήγαμε όλοι μαζί σε μια ψησταριά για να φάμε βραδινό. Γυρίσαμε  πολύ αργά το βράδυ.
     Την επόμενη ημέρα   ήρθε να μας  πάρει  ο πατέρας του για  πάμε στην Αμπελειά  . Εκεί στο σπίτι του είχε μερικούς φιλοξενούμενους .Ένα παιδί που το λένε Κώστα ,την  μητέρα του και μια σκύλα που την  λένε Ίρμα . Το άλλο πρωί πήγαμε στη Δράμα να δούμε τον αγώνα του Πας Γιάννινα με την Δόξα Δράμας που τέλειωσε με σκορ 1 - 0  υπέρ της  Δόξας .
     Όλες αυτές τις μέρες με  τα παιδιά ήμουν  συνέχεια  έξω. Την Κυριακή το βράδυ ξαναπήγαμε στην Πεδινή. Εκεί ο Χρήστος και η μητέρα  του με  πήγανε στην φωτιά της πεδινής, ένα έθιμο που αναβιώνει στο νομό Ιωαννίνων κάθε χρόνο την Κυριακή της αποκριάς. Στις  πλατείες όλων των χωριών του νομού αλλά και σε πολλές πλατείες της πόλης ανάβουν φωτιές  (Τζαμάλα) όπου καίνε τον καρνάβαλο και ο κόσμος χορεύει γύρο από αυτή. Λίγο πριν γυρίσουμε στο σπίτι πήγαμε  σε ένα μαγαζί για να φάμε .
     Την επόμενη  ο Χρήστος ξύπνησε ουσιαστικά μεσημέρι γιατί χθες το βράδυ  κοιμήθηκαμε πολύ αργά. Το μεσημέρι   η μητέρα του έπρεπε να πάει σε μια κοινωνική υποχρέωση οπότε ξαναπήγαμε  στον Σπύρο. Όλη την υπόλοιπη μέρα  της Καθαράς Δευτέρας ήμασταν μέσα στο  σπίτι. Την επόμενη μέρα είχε έρθει η ώρα ο Χρήστος να με αποχαιρετήσει.
       Πέρασα  πραγματικά τέλεια μαζί του.