Τετάρτη 11 Απριλίου 2012


Πασχαλινές  κατασκευές

    Σήμερα μαζί με τους καινούριους μου φίλους αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι σχετικό με το Πάσχα. Τα παιδιά με τη δασκάλα τους κατέληξαν να φτιάξουμε πασχαλινά αυγά.
    Τις δύο πρώτες ώρες τις αφιερώσαμε για την κατασκευή των πασχαλινών αυγών. Με πολύ φαντασία τα παιδιά άρχισαν τη ζωγραφική. Για μένα ήταν λίγο δύσκολα όλα αυτά που με βάζανε να κάνω, να χρωματίζω με διάφορα χρώματα τα ψεύτικα αυγά ή να κολλάω τα ζυμαρικά  που  είχαν φέρει από το σπίτι τους, πάνω σε αυτά. Με λίγη  όμως προσπάθεια και βοήθεια τα κατάφερα αρκετά καλά μπορώ να πω. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά υπέροχο.
    Την άλλη ώρα μαζί με το  άλλο τμήμα της  Ε’ τάξης  ξεναγηθήκαμε στην εκκλησία του χωριού όπου μάθαμε πολύ σημαντικά  πράγματα.

    Καθώς περιμέναμε να χτυπήσει το κουδούνι  αρχίσαμε την αντίστροφη  μέτρηση. Όταν το ακούσαμε να χτυπά όλα τα παιδιά βγήκαν  έξω με χαρά. Εύχομαι να περάσω το καλύτερο Πάσχα της ζωής μου μαζί με του καινούργιους φίλους μου, να μάθω και να ζήσω ήθη και έθιμα που έχουνε τα παιδιά εδώ στα Γιάννενα έτσι ώστε να τα μεταφέρω στους συμμαθητές μου στην Όλυνθο.